Kérések

Ha tetszettek az itt leírtak, nyomj egy ajánlást (Recommend), hogy megjelenjen a Facebook üzenőfaladon a blog, hátha van neked is a grafika iránt érdeklődő ismerősöd :)
Persze, a Tweet és +1 gombokat is használd nyugodtan, ha van Twittered vagy Google+od :)

Újabban tetten érhető vagyok facebook-on (főleg ott), így ha érdekelnek a munkáim (mivel a bloggal nem nagyon foglalkozom újabban) kövess a http://facebook.com/sadypisten oldalon. Köszönöm! :)

Grafika és modellezés

Igazából a 2009-es újévvel indítom ezt a blogot, remélem sikerrel jártok vele. A Wings 3D nevű ingyenes modellező programmal kívánok legtöbbet foglalkozni (leírások, saját modellek), szeretek fotózni (főleg makrófelvételeket), és minden mást sorra veszek, amibe épp beleütöm az orrom (:

Adomány

Ha tetszettek a blogon található írások, vagy hasznosnak találtad őket, belátásod szerint támogathatod munkám. Előre is köszönöm! :)

Képek, tőlem

Laptop

2011.09.01. 15:18 | sadypisten | 3 komment

Már ideje, hogy adjak egy kis hírt az "új" szerzeményemről is. Aki rendszeresen olvas (vagy csak kicsit lejjebb lapoz), az találkozhatott már a gombás postommal. Már akkor azt írtam, hogy két hete oda van a kicsike, és sajnos csak a tegnapi nap folyamán érkezett haza, alaplapot és processzort kellett benne cserélni. Specifikációit tekintve a gép:

  1. CPU: Intel Core i3-2310 (2.1GHz, 3MB)
  2. Memória: 4GB (1x 4GB) 1333 DDR3 memória 
  3. Integrált grafikus processzor: Intel HD 3000
  4. VGA: NVIDIA GeForce GT520 1 GB DDR3 VRAM-mal

Ennyi, ami a blog szempontjából érdekes. 15.6-os méretű, HDMI kimenet, szóval a szokásos tudása van. Ami miatt mégis emellett a laptop mellett döntöttem (azon túl, hogy pár tizessel a bolti ár alatt tudtam megvenni), az a négy gigabájtnyi rendszermemória egy modulban (így később bővíthetem nyolcra), és a videókártya, ami CUDA támogatással bír. Bár nem a legerősebb kártya, amit laptopban kapni lehet (sőt, játékok terén bármelyik Ati kártya megveri), de a GPU render (amennyiben sikerül össze is hoznom) sokat dob a grafikai teljesítményén. És a végére egy kép a kicsikéről (ami előtt már ott figyel a kis Bamboo is):

A bejegyzés trackback címe:

https://sadypisten.blog.hu/api/trackback/id/tr793195626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Halihó, szép a kicsike :) Mond, mik a tapasztalataid a Bamboo-val? Nehéz megszokni? Milyen érzés használni? :)
@Dracor: Hali!
Kényelmes a Bamboo, nem sokkal másabb, mint ha papírra rajzolna az ember, nagyon hasonló érzés. Az egyetlen lényegi különbség, hogy a monitort kell végig nézni, nem pedig a rajzlapot, tehát a ceruzával nem ott matatsz, ahol a kép formálódik. A végtelen számú brushnak, különféle erre kitalált szoftvereknek (MyPaint-et nagyon tudom ajánlani) hála pedig abszolút hiteles rajzélményt nyújt. :)
@sadypisten: Hűha meggondolandó :D Gondolkodtam rajta, hogy szerzek egyet... Programozó vagyok elsődlegesen, de az ember jobb, ha mindenhez ért egy kicsit, a modellezést is ezért tanultam meg, rajzolni azért még nem tudok eléggé, de ez remélem csak gyakorlás kérdése :D
süti beállítások módosítása