Kérések

Ha tetszettek az itt leírtak, nyomj egy ajánlást (Recommend), hogy megjelenjen a Facebook üzenőfaladon a blog, hátha van neked is a grafika iránt érdeklődő ismerősöd :)
Persze, a Tweet és +1 gombokat is használd nyugodtan, ha van Twittered vagy Google+od :)

Újabban tetten érhető vagyok facebook-on (főleg ott), így ha érdekelnek a munkáim (mivel a bloggal nem nagyon foglalkozom újabban) kövess a http://facebook.com/sadypisten oldalon. Köszönöm! :)

Grafika és modellezés

Igazából a 2009-es újévvel indítom ezt a blogot, remélem sikerrel jártok vele. A Wings 3D nevű ingyenes modellező programmal kívánok legtöbbet foglalkozni (leírások, saját modellek), szeretek fotózni (főleg makrófelvételeket), és minden mást sorra veszek, amibe épp beleütöm az orrom (:

Adomány

Ha tetszettek a blogon található írások, vagy hasznosnak találtad őket, belátásod szerint támogathatod munkám. Előre is köszönöm! :)

Képek, tőlem

Új modell a láthatáron

2009.01.04. 21:09 | sadypisten | Szólj hozzá!

Albérlet ... Nagyon tudom értékelni. No mindegy, legalább internet van. Holnap vizsga, arra is át kéne nézni még ezt-azt ... De nem is ez a lényeg.

Laptopról írok. Hogy ez miért a lényeg? Mert egy vacak ... És nem megy rajta rendesen még a Wings sem. Bár még a Wings-et talán el is tudnám indítani, egy 'apróság' azért hiányzik. Kb egy giga RAM. Így maximum lowpoly modelleket tudok csinálni. Lehet csinálgatok pár ilyet, aztán majd otthon növelek a poligonszámon és beépítem újonnan készülő modellembe. Sajnos erről most képet nem tudok mutatni, de majd igyekszem. Szép lesz, azt megígérhetem, csak az a baj vele, hogy még otthon is jó sokáig fog renderelni. Nem baj, megéri.

Azért pár szót csak szólok róla (:

Először is, hogy mi lesz a modell. Egy kis tóparti idilli kép. Víztükör, fák, aljnövényzet, satöbbi. Majd otthonról rakok föl képet is ;)

A textúrákat kedves ismerősöm, aninoka készíti hozzá. Sajnos PhotoShop-hoz nem értek ... De nem baj, eddig nagyon szépen dolgozott, benne bízom ilyen téren ;)

A másik, amit mindenképp megemlítek ... Mivel Wings-el dolgozok, nem tudok különféle effekteket használni benne. Tehát minden poligonokból kell, hogy álljon. Az utolsó fűszál is. Így azt, hogy highpoly lesz a modell, nagyon komolyan kell venni. Eddig olyan 200 000 poligonnál tartok, és ez a szám csak nőni fog (:

No és a vége ... Renderkép lesz belőle, mint mondtam. Viszont a render sem tud mindent, ez pedig leginkább a Wings hiányosságainak tudható be (Mennyivel könnyebb lenne 3DS Max-al. Majd egyszer arra is kitérek ;). Így utómunkálatokra lesz szükség, amit szintén Aninoka fog majd elkészíteni. Csak ahhoz még nekem is sokat kell dolgoznom. De hát ezt vállaltam, csinálom!

Előzetes renderképek legközelebb szerdán várhatók! ;)

Oh, és majd elfelejtettem. Kiraktam pár linket (kettőt) a linkblogra. Aki gondolja, nézzen el azokra is.

A bejegyzés trackback címe:

https://sadypisten.blog.hu/api/trackback/id/tr56857748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása