Kérések

Ha tetszettek az itt leírtak, nyomj egy ajánlást (Recommend), hogy megjelenjen a Facebook üzenőfaladon a blog, hátha van neked is a grafika iránt érdeklődő ismerősöd :)
Persze, a Tweet és +1 gombokat is használd nyugodtan, ha van Twittered vagy Google+od :)

Újabban tetten érhető vagyok facebook-on (főleg ott), így ha érdekelnek a munkáim (mivel a bloggal nem nagyon foglalkozom újabban) kövess a http://facebook.com/sadypisten oldalon. Köszönöm! :)

Grafika és modellezés

Igazából a 2009-es újévvel indítom ezt a blogot, remélem sikerrel jártok vele. A Wings 3D nevű ingyenes modellező programmal kívánok legtöbbet foglalkozni (leírások, saját modellek), szeretek fotózni (főleg makrófelvételeket), és minden mást sorra veszek, amibe épp beleütöm az orrom (:

Adomány

Ha tetszettek a blogon található írások, vagy hasznosnak találtad őket, belátásod szerint támogathatod munkám. Előre is köszönöm! :)

Képek, tőlem

Hétvége előtti bejegyzés

2010.07.21. 16:32 | sadypisten | 1 komment

Igen, hétvége előtti. A következő 4 napban nem leszek itthon (kicsit hosszú hétvége), szóval előtte gondoltam megosztom még csekély számú látogatómmal a legutóbbi kis munkámat.

Egy rövid kis animációba vágtam a fejszém, amiben a naprendszer belső, föld típusú bolygóit akarom megmutatni. Ezek közül kész a Merkúr, a Vénusz és a Föld, természetesen Holdunkkal együtt, de a Mars még nem készült el (mivel a Föld normális forgatásával kínlódtam, erről később). Egyelőre így áll a munka: 

Ami problémát okozott jelenleg a Földnél, hogy a Merkúr és Vénusz elhanyagolható tengelyferdesége helyett elég jelentősen dől a pálya függőlegeséhez képest a bolygó. Emiatt a tengely körüli forgatása elég problémás. Próbálkoztam Curve Editorral, sajnos eddig sikertelenül, így bárki, akinek van ezzel kapcsolatban bármilyen ötlete, kérem szóljon! ;)

Egy kis érdekesség még pluszba. 1600 képkockát készülök majd lerenderelni, ha elkészül az animáció. Ez kb 1 perc körüli futásidőt jelent, bár ha az ötletemet sikerül megvalósítanom, ettől jóval hosszabb animációt fogok készíteni. Ebbe az 1600 kockába sűrítem bele a Föld egy évi forgását úgy, hogy minden napra jut 4 képkocka. Elég kevés, de így is lehet, hogy több napig tart majd kirenderelni minden kockát. Ettől lehet, hogy kissé kapkodó lesz az animáció, ezért lehet, hogy kényszermegoldásként emellett az animáció mellett (amit mindenképp el akarok készíteni, még ha a golyóbisunk idegbetegként fog is keringeni) egy jóval hosszabb, csak az egyes bolygókra koncentráló megnyújtott animációt is fogok készíteni (sőt, szinte biztos, mivel ez is bele lesz majd rakva a végleges munkába - ha elkészül). 

Szóval így állok egyelőre, négy nap múlva pedig igyekszem folytatni, a nyár végéig pedig mindenképp szeretném befelyezni ;)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sadypisten.blog.hu/api/trackback/id/tr102166498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása