Kérések

Ha tetszettek az itt leírtak, nyomj egy ajánlást (Recommend), hogy megjelenjen a Facebook üzenőfaladon a blog, hátha van neked is a grafika iránt érdeklődő ismerősöd :)
Persze, a Tweet és +1 gombokat is használd nyugodtan, ha van Twittered vagy Google+od :)

Újabban tetten érhető vagyok facebook-on (főleg ott), így ha érdekelnek a munkáim (mivel a bloggal nem nagyon foglalkozom újabban) kövess a http://facebook.com/sadypisten oldalon. Köszönöm! :)

Grafika és modellezés

Igazából a 2009-es újévvel indítom ezt a blogot, remélem sikerrel jártok vele. A Wings 3D nevű ingyenes modellező programmal kívánok legtöbbet foglalkozni (leírások, saját modellek), szeretek fotózni (főleg makrófelvételeket), és minden mást sorra veszek, amibe épp beleütöm az orrom (:

Adomány

Ha tetszettek a blogon található írások, vagy hasznosnak találtad őket, belátásod szerint támogathatod munkám. Előre is köszönöm! :)

Képek, tőlem

Gyorspost

2012.12.09. 21:48 | sadypisten | Szólj hozzá!

Gyors, mert nincs sok mondanivalóm. A bloggal gyakorlatilag nem foglalkozom, időm és energiám nem engedi, emiatt egy sokkal gyorsabb megoldást választottam a munkáim megosztására. 

Létrehoztam egy facebook oldalt magamnak, szóval aki érdeklődik továbbra is a munkáim iránt, az nyugodtan kövessen ott, ide valószínűleg nem fogok már semmit felrakni. Ezen kívül jó sok olyan munka van ott fent, ami a fent említett idő és energiahiány miatt ide nem kerültek fel. De azért dolgozgatok, csak mindennel nincs időm foglalkozni :)

Hja, mielőtt elfelejteném. FACEBOOK OLDALAM

Kis 3D és timelapse

2012.05.28. 21:18 | sadypisten | Szólj hozzá!

Végignézve a grafikás mappámat, az elmúlt időszak finoman szólva sem nevezhető produktívnak, sajnos. Nyakamon a vizsgaidőszak, leadások, és az igazat megvallva előtte sem voltam nyakonöntve szabadidővel, így sok újdonság nem készült.

Egy közülük az alább látható világítótornyos kép. 

Ezen kívül igazából ilyen-olyen felkérésekre készítettem pár dolgot, de semmi komolyat, publikálásra érdemeset.

Ami viszont az utóbbi napokban eléggé megfogott, az a címben is szereplő timelapse videók készítése (létezik erre magyar szó?). Az egész abból áll, hogy bizonyos időközönként a kamera kattint egyet (automatikusan, beállított pozícióból, elkerülve a pontatlanságot időben és képben), majd ezeket a képeket valamilyen szoftverrel összefűzzük egy videóvá. Ami miatt eddig még sem készült ilyesmi tőlem, az a megfelelő felszerelés hiánya. Nos, ez továbbra sem változott, viszont utánanézve a dolognak, találtam egy meglehetősen érdekes megoldást.

A megoldás pedig nem más, mint hogy frissítjük a fényképezőgépünk szoftverét (firmware), ami rengeteg plusz funkció elérését teszi lehetővé. Így az én kis Canon Powershot A460-as masinám is képessé vált például időzített sorozatfelvétel készítésére is (meg még egy rakat más funkciót is kapott, de nekem ez a legérdekesebb). 

 

 

Nos, ez lett az eredmény (érdemes 720p-ben megnézni YouTube-on). A szerkesztés folyamán kicsit megismerkedtem az Adobe After Effects-el is. Kellemes szoftver, sokat tud, ami videószerkesztéshez kellhet, minden benne van. Már csak egy olyan projekt kéne, aminek a során ki is tanulhatnám a rejtelmeit.

Még mielőtt elfelejtem. A firmware update (szinte bármilyen Canon Powershot géphez jó) megtalálható itt.

Ismét egy kevés termés

2012.02.25. 17:44 | sadypisten | Szólj hozzá!

Csak két dolog készült az utolsó bejegyzés óta (azaz készül több is párhuzamosan, de ezzel a kettővel jutottam el a végleges renderig), ezeket most közzé is teszem :)

Ez a tornaterem ismét a "csak úgy" kategóriát képviseli. Bár utólag rájöttem, hogy a textúra mérete a padlón nem jó (duplájának kéne lennie, elszámoltam magam), nem hiszem, hogy valaha újra kirenderelem (legalábbis ebből a szögből), szóval feltöltöm ebben az állapotban. 

 Ez utóbbi kép egy mindentbele.hu "speed contest" felkiáltásra készült. Egy délután, nem sok minden, sok modellezés nincs is benne, a fű is multiscatterrel lett szétszóra (amibe egyébként héten sikeresen beleszerettem), tehát elég egyszerű a kép.

Félévnyitó

2012.02.06. 20:38 | sadypisten | Szólj hozzá!

Jó rég tettem már fel bármit is, pedig az elmúlt pár hétben igyekeztem nem tétlenkedni. Született pár új munkám, amiket itt-ott már megosztottam, de valahogy a blog kimaradt a szórásból. De azért, hogy ne érezze magát elhanyagolva ez sem, felrakom ide is a képeket. Csak szép sorban :) 

Ez az épület kiviteli tervek alapján készült, amiket egy ismerősömtől kaptam. Az ő külön kérésére VRay-el renderelve. Megérne még egy új rendert, a fű színén azóta ugyan változtattam, de renderként nem jött ki. Plusz nem ártana még egy-két anyagon finomítani sem :) 

Ez egy tipikusan olyan kép, ami nekem személy szerint nem tetszik. Rettenetes lett a bevilágítás, az meg, hogy kissé mutatósabb lett, a durva PS utómunkának köszönhető. Mellkvágány, amit időben ugyan később kezdtem, mint a most következőt, de hamarabb fejeztem be. 

Aktuális büszkeségem, ami egész jó kritikákat is kapott. Bár a render nem lett hibátlan (zajos, foltos néhol), még így is egész jól sikerült. Maga a terem teljesen saját ötlet, a tetőszerkezet ötletét egy másik képből merítettem, de alapvetően a kivitelezés az a magaménak mondható, száz százalékosan. Mental Ray-el készült a render (mint újabban mindent, ezt is Max-ban modelleztem), egy hangyányi színkorrekciót kapott PS-ben.

És épp kész lett még egy render. Egy kép alapján készült, amit véletlenül neten találtam. Nem lett teljesen ugyanolyan, de még csak hibátlan sem, de gyors, kikapcsolódó munkának részemről tökéletes lett. Íme: 

A szokásos, Max, Mental Ray, PS színkorrekció.

Nos, ennyi alakult az utóbbi bő egy hónapban. Holnap indul be újra a suli, mellette nem biztos, hogy maradok ennyire produktív, de hátha. Van pár kép még, amibe belekezdtem, és szeretném is befejezni őket. Addig is nem biztos, hogy születik post :)

Companion Cube, lowpoly harcivalami

2011.12.25. 00:40 | sadypisten | Szólj hozzá!

Először is a Companion Cube. Mindenki ismeri, aki játszott már életében a Portal-al, és hát ki nem játszott? Kevesen vannak szerintem az ilyenek :) Régen terveztem már, hogy egy sajátot modellezek magamnak (mert hát minden tisztességes Portal fanatikus grafikusnak van, nekem miért ne legyen?), így hát végre rávettem magam, és készítettem belőle egy (kettő) hátteret. Lent megtekinthető, kattintásra letölthető 1920x1080 pixeles felbontásban mindkettő (a másodikon csak egy kis szöveg van pluszba). Minimális utómunkát Photoshop-ban végeztem.  

 

Másik jelenleg aktuális munkám egy játékba készült. Egyelőre sokat nem tudni még a készülő projektről (egy ismerőssel álltunk neki, lesz, amilyen lesz), viszont modelleket én fogok készíteni, ha minden igaz. Jelen esetben egy saját készítésű koncepció alapján modellezett lánctalpas szállítójárműről van szó. Nem sok minden, de azért mutogatom, ha már kész van. Első képen a koncepció, másodikon pedig a kész munka látható.

 

Nem profi munka, de hát ez is valami :)

Particle Flow, tutorial alapján

2011.11.11. 19:15 | sadypisten | Szólj hozzá!

 

Csak ami a címben szerepel, semmi több :)

Elkezdtem végre normálisan is tanulgatni a részecskerendszereket. Régi szerelmem már, de sosem mélyedtem még bele igazán. Az én véleményem szerint a 3D leglátványosabb része. Már csak ki kéne találni, tutorialozás után mihez kezdjek vele :)

Kalligráfia

2011.10.31. 23:15 | sadypisten | Szólj hozzá!

Az ősziszünet "örömére" készült kép. Akadt egy kis időm, hát ez lett belőle :)

A szokásos 3DS Max.

Helyzetjelentés

2011.09.22. 10:02 | sadypisten | Szólj hozzá!

Ahogy vártam, dübörög a suli, sok időm nincs semmire. Viszont jött egy "ajánlat" (idézőjeles, mert mindenkinek ajánlotta a tanár, csak le kell csapni rá), épületszerkezetes rajzokat kéne készíteni, gépen, természetesen. Viszont mivel mindenki ArchiCAD-et használ, a tanárnak az irodájában meg az AutoCAD a megszokott és használt szoftver, ezért egy kis lépéselőnyt kívánok szerezni, szóval elkezdtem AutoCAD-et tanulgatni a napokban. Hátha összejönne, jó referencia lenne a jövőben :)

Interior

2011.09.08. 14:22 | sadypisten | Szólj hozzá!

Első igazi próbálkozásom a témában. Majd meglátjuk, mi sül ki belőle, félő, hogy most, a suli beindulása után nem sok időm marad ténylegesen befejezni ... Pedig szeretném!

 

Laptop

2011.09.01. 15:18 | sadypisten | 3 komment

Már ideje, hogy adjak egy kis hírt az "új" szerzeményemről is. Aki rendszeresen olvas (vagy csak kicsit lejjebb lapoz), az találkozhatott már a gombás postommal. Már akkor azt írtam, hogy két hete oda van a kicsike, és sajnos csak a tegnapi nap folyamán érkezett haza, alaplapot és processzort kellett benne cserélni. Specifikációit tekintve a gép:

  1. CPU: Intel Core i3-2310 (2.1GHz, 3MB)
  2. Memória: 4GB (1x 4GB) 1333 DDR3 memória 
  3. Integrált grafikus processzor: Intel HD 3000
  4. VGA: NVIDIA GeForce GT520 1 GB DDR3 VRAM-mal

Ennyi, ami a blog szempontjából érdekes. 15.6-os méretű, HDMI kimenet, szóval a szokásos tudása van. Ami miatt mégis emellett a laptop mellett döntöttem (azon túl, hogy pár tizessel a bolti ár alatt tudtam megvenni), az a négy gigabájtnyi rendszermemória egy modulban (így később bővíthetem nyolcra), és a videókártya, ami CUDA támogatással bír. Bár nem a legerősebb kártya, amit laptopban kapni lehet (sőt, játékok terén bármelyik Ati kártya megveri), de a GPU render (amennyiben sikerül össze is hoznom) sokat dob a grafikai teljesítményén. És a végére egy kép a kicsikéről (ami előtt már ott figyel a kis Bamboo is):

süti beállítások módosítása