Kérések

Ha tetszettek az itt leírtak, nyomj egy ajánlást (Recommend), hogy megjelenjen a Facebook üzenőfaladon a blog, hátha van neked is a grafika iránt érdeklődő ismerősöd :)
Persze, a Tweet és +1 gombokat is használd nyugodtan, ha van Twittered vagy Google+od :)

Újabban tetten érhető vagyok facebook-on (főleg ott), így ha érdekelnek a munkáim (mivel a bloggal nem nagyon foglalkozom újabban) kövess a http://facebook.com/sadypisten oldalon. Köszönöm! :)

Grafika és modellezés

Igazából a 2009-es újévvel indítom ezt a blogot, remélem sikerrel jártok vele. A Wings 3D nevű ingyenes modellező programmal kívánok legtöbbet foglalkozni (leírások, saját modellek), szeretek fotózni (főleg makrófelvételeket), és minden mást sorra veszek, amibe épp beleütöm az orrom (:

Adomány

Ha tetszettek a blogon található írások, vagy hasznosnak találtad őket, belátásod szerint támogathatod munkám. Előre is köszönöm! :)

Képek, tőlem

Új gép, és rögtön vírus ...

2009.03.12. 18:24 | sadypisten | 2 komment

No nem az a számítógépes fajta, de ez is hátráltatja jelentősen a munkám. Valami nagyon csúnyát elkaptam, gépelni alig bírok, fájnak az izmaim, izületeim, nem mellékesen a torkom, némely nyirokcsomóm ping-ponglabda méretű, szóval beteg vagyok.

Mindenesetre megvan a gép. A vártnál erősebb alaplap (nem is kicsit), a proci maradt az AMD 6000+, de magonkénti 3,0 helyett 3,1GHZ-n fut. A RAM a beígért 2x2 Giga DDR2-es, amiből bár az XP csak 3-at ismer fel tisztán, azért még mindig jobb, mint ha Vista-t raknék fel (többet eszik). Majd ha lesz Win7, újítok. Más említésre méltó nem nagyon van. Lg 19"-es Wide Screen monitor (férek eszköztárakkal ^^), 2.1-es hangszóró (de minek? :P), és kb ennyi. VGA meg majd lesz valami, nem rossz az a 3200-as sem ;) (SMWF már fut rajta :D)

Szóval a gépről kb ennyit. Egy időbe beletellett, mire felküzdöttem rá mindent. Hálistennek otthonmaradt az SP2 telepítőm, az alaplapi driverek egy része meg minimum azt kér. Szóval ez kicsit küzdelmes volt, de megoldottam. Most már rajta van a 3DS Max is, még egyelőre nem próbáltam (első bekezdésben említett okok miatt), viszont hétfőn hozom rá otthonról az anyagot, és folytatom vele a munkát. Addig is viszont örülök, hogy élek (:

Most épp a laptopra telepítek Windows, mivel vissza kell adni nővéremnek, ha már van új gép. Utána jön egy kis rendcsinálás, kábelrendezés, és a 'hardveres beállításokkal' jó időre végeztem. Innen kezdve már tényleg csak modellezni fogok (amikor időm engedi), és a renderelést erőltetni ^^

Még egy apróság a gépről. Mikor bekapcsoltam, azt hittem, nincs áram alatt, még meg is akartam nézni. Nos, kiderült, hogy olyan halk, hogy a laptop zakatolásához szokott fülemmel nem hallottam, mikor felpörgött. Pozitív, így akár éjszakára is ígyhagyhatom, ha több órás rendert akarok csinálni, ugyanis tudok tőle aludni. ^^

Egyelőre összehasonlító adatot nem tudok mondani, mit is tud a másikhoz képest, viszont a hétvégén csinálok egy final rendert otthon, amit itt is el fogok követni, és kíváncsi vagyok, mennyi lesz a kettő közt a különbség. Szerintem óriási. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sadypisten.blog.hu/api/trackback/id/tr84998488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grat a gépedhez, használd egészséggel ;) jah és jobbulást:)
Köszi! ;) Egyelőre csak betegséggel használom, de remélem minél hamarabb menni fog egészséggel is ;)
süti beállítások módosítása