Kérések

Ha tetszettek az itt leírtak, nyomj egy ajánlást (Recommend), hogy megjelenjen a Facebook üzenőfaladon a blog, hátha van neked is a grafika iránt érdeklődő ismerősöd :)
Persze, a Tweet és +1 gombokat is használd nyugodtan, ha van Twittered vagy Google+od :)

Újabban tetten érhető vagyok facebook-on (főleg ott), így ha érdekelnek a munkáim (mivel a bloggal nem nagyon foglalkozom újabban) kövess a http://facebook.com/sadypisten oldalon. Köszönöm! :)

Grafika és modellezés

Igazából a 2009-es újévvel indítom ezt a blogot, remélem sikerrel jártok vele. A Wings 3D nevű ingyenes modellező programmal kívánok legtöbbet foglalkozni (leírások, saját modellek), szeretek fotózni (főleg makrófelvételeket), és minden mást sorra veszek, amibe épp beleütöm az orrom (:

Adomány

Ha tetszettek a blogon található írások, vagy hasznosnak találtad őket, belátásod szerint támogathatod munkám. Előre is köszönöm! :)

Képek, tőlem

Onlive! - Rendhagyó post

2011.09.01. 00:35 | sadypisten | Szólj hozzá!

Rendhagyó, mert ez most nem épp arról fog szólni, mint a többi. Van ez az Onlive, amit rég ki szerettem volna próbálni, de alkalmam még nem igazán adódott. Most viszont majd egy hónap után végre hazaért a laptopom (erről majd holnap), ami SSE2-es processzorral szerelve már lehetővé tette, hogy kipróbáljam ezt a játékos csodát! 

 

Hogy mi is ez az Onlive? Játék stream-elési lehetőség. A lényege, hogy egy gyengébb géppel is (ami az SSE2-es processzorkövetelmény miatt a Pentium4-es gép kategóriájával indul) maradéktalanul élvezhessük a legújabb generációs játékok által nyújtott élményt. Ehhez csak egy klienst kell letölteni, mi magunk ebben játszunk, az itt kapott utasításokat a kliens elküldi a szervernek, ahol a játék fut, és mi csak egy 720px-es "videót" látunk futni maximum (de legalábbis ahhoz közeli) grafikai beállítások mellett. Néhány percet (egy versenyt) játszottam így a Dirt3-al, ami maradéktalan élményt nyújtott egy nem épp játékra kitalált laptopon. Ráadásul mindezt egy öt megás, kisvárosi net mellett, ami szintén nem épp az erősségéről híres.

Az egész rendszer hibátlanul működik. Csak regisztrálnunk kell, feltelepíteni a klienst, megvenni a játékokat (bolti ár közelében), majd pár másodperc múlva játszhatunk a kiszemelt játékokkal. Mindez persze kipróbálható harminc percen keresztül játékonként (többször is, csak ugye mindig elölről kezdeni ...), én magam is így próbáltam ki, mindenféle befizetés nélkül a rendszert.

Az egész a Valve Steam rendszerére emlékeztet azzal a különbséggel, hogy a játékokhoz nem kell bivalyerős PC vagy konzol, nincsenek hosszú telepítési és letöltési idők, minden valós időben történik a szerveren keresztül. A játékok listája folyamatosan bővül, lehet vásárolni, előfizetni játékokra (ez olcsóbb, de lényegében havidíjként működik, viszont több játékkal játszhatunk), vagy ingyen is játszani (ilyenkor nincs játékállás mentés). Ha beindul a market, lesznek Steam jellegű akciók, könnyen válhat ez a "platform" az internetes játékeladások csúcsává, letaszítva a Valve rendszerét a trónról. Kíváncsi vagyok, mi fog ez után következni a játékforradalomban, és hogy egyáltalán mikor lépnek színre az Onlive konkurensei.

Amit viszont nem tudtam kipróbálni (és valószínűleg nem is fogok), az a rendszer PC nélkül is működő változata. Egy adapter szükséges mindösszesen hozzá, amit a TV-re kötve még több tíz, százezres számítógépre vagy konzolra sincs szükség, csak egy stabil (öt mega már bőven elég, ezt azért továbbra is hangsúlyoznám) internetkapcsolatra.  

 

Ajánlom tehát mindenkinek bátran kipróbálásra a rendszert. Ehhez csak egy accountot kell készíteni az Onlive hivatalos weboldalán, letölteni a néhány megás klienst, csatlakozni, és mehet is a móka! Jó játékot mindenkinek! ;)
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sadypisten.blog.hu/api/trackback/id/tr703194440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása