Kérések

Ha tetszettek az itt leírtak, nyomj egy ajánlást (Recommend), hogy megjelenjen a Facebook üzenőfaladon a blog, hátha van neked is a grafika iránt érdeklődő ismerősöd :)
Persze, a Tweet és +1 gombokat is használd nyugodtan, ha van Twittered vagy Google+od :)

Újabban tetten érhető vagyok facebook-on (főleg ott), így ha érdekelnek a munkáim (mivel a bloggal nem nagyon foglalkozom újabban) kövess a http://facebook.com/sadypisten oldalon. Köszönöm! :)

Grafika és modellezés

Igazából a 2009-es újévvel indítom ezt a blogot, remélem sikerrel jártok vele. A Wings 3D nevű ingyenes modellező programmal kívánok legtöbbet foglalkozni (leírások, saját modellek), szeretek fotózni (főleg makrófelvételeket), és minden mást sorra veszek, amibe épp beleütöm az orrom (:

Adomány

Ha tetszettek a blogon található írások, vagy hasznosnak találtad őket, belátásod szerint támogathatod munkám. Előre is köszönöm! :)

Képek, tőlem

Bamboo!

2009.12.21. 19:05 | sadypisten | 1 komment

Nem tudom, olvasóim közül hányan találkoztak már életükben digitalizáló táblákkal (szép szakbarbár kifejezéssel élve tablettel), de aki már látott, ne adj Isten még próbált is valami ilyesmit, remekül szórakozhatott velük.

Én magam már jó ideje szemezgetek egy tablettel, de csak most jött ki rá a lépés, hogy be is szerezzek egyet. Választásom a Wacom táblagyár Bamboo típusára esett, ezen belül is egy Pen and Touch lelt nálam gazdára.

A tábla egész pofás, A/6-os méretű, ami talán elsőre kicsinek tűnhet, féltem is tőle, de kicsomagolás, ráadásul kipróbálás után minden kétségem eloszlott. Sosem hittem volna, hogy egy ilyen kisméretű felülettel ilyen jól lehet a monitoron rajzolni. 

A doboz tartalmazott még a táblán, a tollon és telepítő CD-n kívül 3 póthegyet is, amik remélem jó ideig kitartanak majd, a gyártó honlapja szerint átlagos használat mellett egy fél év az átlag élettartama egy hegynek. Szóval elleszek jó ideig ezzel a négy darabbal (természetesen a tollban is volt hegy).

A toll, mint a gyártó összes hasonló termékénél, itt is elem nélkül működik, ami hosszú távú használatot, és könnyű rajzeszközt eredményez. A tollon van még két programozható gomb (alapból jobb katt és görgetés), és a másik végén egy radír funkcióval bíró gomb is. A táblán négy, szintén szabadon programozható gomb kapott helyet.

A legjobb talán mégis az egészben a nyomásérzékenység. A vastagság és színerősségért felelős ugyanis ez a funkció, amivel tovább erősödik a papír-rajz érzet a monitoron. 

Érdekessége még a típusnak, hogy touch funkciót is tartalmaz, szóval nem feltétlenül kell a tollhoz nyúlni, ha az ember akar valamit, ráadásul hihetetlenül kényelmessé teszi a böngészést is. Elérhető a táblának pusztán touch változata is, aki a rajz helyett számítógépe kényelmes használatát részesíti előnyben. Elhihetitek, a multitouchnak hála kényelmesebb, mint az egér, és jóval nagyobb, mint egy átlagos touchpad.

Ez lenne az én kis karácsonyi meglepetésem a magam számára. Egyelőre sok tapasztalatot nem tudok írni, ma érkezett meg a tábla, csupán tesztelni igyekeztem. Csupán firkálgatásig jutottam még el, de igyekszem minél hamarabb épkézláb munkát kiadni a kezemből.

Összességében, így fél nap után, azt hiszem, beleszerettem a kicsikébe. Féltem tőle, a méretétől, és hogy majd nem lesz olyan kényelmes és jó, mint vártam, de nem kellett csalódnom benne. Aki minimálisan is foglalkozik grafikával, ha nem is egyből egy Wacomra, de valamelyik olcsóbb táblára nyugodt szívvel beruházhat, megbánni biztos nem fogja! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://sadypisten.blog.hu/api/trackback/id/tr241614097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bezony, jó kis tábla ez ;)
süti beállítások módosítása