Kérések

Ha tetszettek az itt leírtak, nyomj egy ajánlást (Recommend), hogy megjelenjen a Facebook üzenőfaladon a blog, hátha van neked is a grafika iránt érdeklődő ismerősöd :)
Persze, a Tweet és +1 gombokat is használd nyugodtan, ha van Twittered vagy Google+od :)

Újabban tetten érhető vagyok facebook-on (főleg ott), így ha érdekelnek a munkáim (mivel a bloggal nem nagyon foglalkozom újabban) kövess a http://facebook.com/sadypisten oldalon. Köszönöm! :)

Grafika és modellezés

Igazából a 2009-es újévvel indítom ezt a blogot, remélem sikerrel jártok vele. A Wings 3D nevű ingyenes modellező programmal kívánok legtöbbet foglalkozni (leírások, saját modellek), szeretek fotózni (főleg makrófelvételeket), és minden mást sorra veszek, amibe épp beleütöm az orrom (:

Adomány

Ha tetszettek a blogon található írások, vagy hasznosnak találtad őket, belátásod szerint támogathatod munkám. Előre is köszönöm! :)

Képek, tőlem

Rossz hír. Nagyon ... És egy panel

2009.02.05. 22:35 | sadypisten | 3 komment

Véget ért a vizsgaidőszak, újra nekikezdhetek modellezni, és más hobbijaimnak hódolni. Ami bizony örömteli. Össze is dobtam valamelyik éjszaka egy szép kis panelházat (szép panelház? - paradox), arról pár kép. Szintenként négy lakás, összesen 4 emelet (földszinttel együtt, tehát három emeletes). Nem a legrealisztikusabb, de nem is arra hajtottam.

Először is, teljes pompában, a lépcsőház felőli oldalról:

Másodjára az első emelet, bár mind ugyanilyen: 

Végül pedig az emelet "alaprajza": 

Nem túl bonyolult munka, de azért jól elszórakoztam vele. Eléggé lowpoly, igazából az SMWF-be szánnám, hátha bekerül. Reménykedni lehet. Legfeljebb módosítok rajta valamit, hogy jobban passzoljon a játékba. ;)

No de mostmár tényleg jöjjön az a rossz hír, mert eddig csak "szépet" mutattam. Ez a rossz hír pedig az, hogy leállok a múltkoriban bemutatott highpoly tópartos képpel. Sajnos a Wings nem nagyon szeret 100000 fölötti poligonszámnál működni. Viszont megpróbáltam textúrával megoldani a füvet. Sajnos az sem járt sikerrel, renderelésnél csúnya árnyékot vetett, és nem csak a textúra, hanem a teljes lap árnyékát kirajzolta. Nem tudom, miért, sajnos nem sikerült megoldást találni, hiába tettem átlátszóvá mindent. Szóval ezt egyelőre nem erőltetem, majd ha a) lesz jobb gép; b) a Wings optimalizálva lesz 100k polygon fölött; c) találok normális renderelő programot; d) áttérek 3DS Max-ra.

Addig is, ha minden jól megy, talán belekezdek valami másba, ami nem lesz ennyire highpoly, inkább textúrákkal (és persze renderrel) próbálok majd meg elérni fotorealisztikus hatást. És hanyagolni fogom az organikus (főleg növény) dolgokat, azokkal egyelőre nem tudok sokmindent kezdeni. Viszont próbálkozom, majd csak kisül belőle valami.

A bejegyzés trackback címe:

https://sadypisten.blog.hu/api/trackback/id/tr4925374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

börtön^^ :D Na de jó lesz ez ;) De majd csinálj gitárt is egyszer:)
csinálj egy lakóövezetet :D
süti beállítások módosítása